• BIST 105.268
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 13 °C
  • Trabzon 13 °C

TBD'nin Yeni Başkanı'ndan Açıklamalar!

Türkiye Bilişim Derneği’nin gelenek haline getirdiği Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri Bilişimde Bahar Buluşması’nın 24.’sü bu sene Antalya / Belek’te bulunan Rixos Premium Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Seminerde konuşan TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, 4. sanayi devriminin başladığını ve yeni teknoloji devriminin nasıl algılanacağı ve biçimleneceği konusunun her devlet için oldukça önem taşıdığını belirtti.

Aktepe, "Ölçek, kapsam ve karmaşıklığıyla, 4. sanayi devrimi insanlığın daha önce yaşamış olduğu herhangi bir şeye benzemiyor. Bu yeni devrimin hızını, büyüklüğünü henüz tam olarak kavrayamadık. Gelişmekte olan teknolojilerin benimsenmesiyle ilgili derin belirsizlik, bu sanayi devriminin yol açtığı dönüşümlerin nasıl oluşacağını bilmediğimiz anlamına geliyor" ifadelerinde bulundu.

Rahmi Aktepe, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye Bilişim Derneği olarak bize düşen görev, teknoloji devrimi konusunda farkındalığı artırmak. Teknoloji devrimiyle ilgili konularda kamu ve özel sektöre ilham verecek bir platform sağlamak. Dernek olarak önümüzdeki dönemde özellikle ve öncelikle KOBİ'lerimizin değişim ve dönüşümü konusunda çalışmalar yapacağız. Çünkü bilmekteyiz ki bu rekabet zemininde öne geçmenin tek yolu öncelikle KOBİ'leri değişim ve dönüşüm sürecine katmaktan geçiyor. KOBİ'lerimizde de değişime, girişimci olmaya, rekabetçi güç kazanmaya şiddetli bir istek doğmuştur. Sorun KOBİ'leri değiştirecek ve dönüştürecek kalıcı bir politik çerçevenin oluşturulamamasıdır. Makro düzeyde sağlanmış olumlu gelişmelere rağmen mikro düzeyde KOBİ'lerin, küresel rekabetin gerektirdiği yapılanmada zorlandıkları gözlenmektedir."

Bilişim teknolojilerinin üretimi, yaygın hale gelmesi ve küresel piyasada yer alması hususunda plan çizmekte zorluklar yaşandığını söyleyen Aktepe, "Ülkemizin gelişimini doğrudan etkileyen bu durum, ortaya konulan politika ve stratejilerin sağlıklı koordinasyonu ve iş birliğinden geçmekte. Bu nedenle Bilişim Bakanlığı kurulması konusundaki ısrarımızı bir kez daha yineliyoruz." ifadelerinde bulundu.

Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.