• BIST 106.707
  • Altın 162,106
  • Dolar 3,9074
  • Euro 4,6284
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 16 °C
  • Trabzon 6 °C

WhatsApp'ın telefon numaranızı Facebook ile paylaşmasına dur deyin!

WhatsApp'ın telefon numaranızı Facebook ile paylaşmasına dur deyin!
WhatsApp’ın telefon numaranızı Facebook ile paylaşmasını durdurabilirsiniz. Ama bunu en kısa zamanda yapmalısınız. Teknogaste konunun detaylarını açıklıyor.

Son derece popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp dün telefon numaraları dahil bazı kullanıcı verilerini üst şirketi Facebook ile paylaşmaya başlayacağını duyurdu. İki şirket yeni politikanın arkadaşlarınızı bulmanıza ve Facebook reklam ve ürün deneyiminizi iyileştirmenize yardımcı olacağını belirtiyor. Ancak, WhatsApp’ın bankalar ve havayolları şirketlerinin sahte ödemeler veya gecikmiş uçuşlar hakkında irtibata geçmek için telefon numaranızı kullanacağı durumları açıklaması işletmelerin önüne potansiyel müşterilere ulaşmada yeni bir yol açıyor.

WhatsApp telefon numaralarını reklamcılara satmayacağını veya reklamcılarla paylaşmayacağı sözünü veriyor ama telefon numaranızı binlerce aç markanın görme ihtimali olan bir yere koyma düşüncesi sizi rahatsız ediyorsa bunun da çözümü var - eğer, hızlı hareket ederseniz WhatsApp’ın bu verileri Facebook’a vermesinin önüne geçme şansınız var.

Telefon numaranızın Facebook ile paylaşımını engellemek için;

Teknogaste editörlerinin araştırmalarına göre bunun iki yolu var ancak bunlardan ilkinin mesajlaşma uygulamasının yeni hizmet koşulları kabul edilmeden önce uygulanması gerekiyor. Yeni hizmet koşullarında hemen “agree(Kabul Et) seçimini yapmak yerine daha küçük olarak altta bulunan “read more(Devamını oku) seçeneğine basın ve “Share my WhatsApp account information with Facebook...(WhatsApp bilgilerimi Facebook ile paylaş) yazan kutunun seçimini kaldırın. Bu yeni koşulları zaten kabul ettiyseniz sorun değil – seçiminizi değiştirmek için halen 30 gününüz var. Uygulamanın ayarlar menüsüne gidin ve hesap sekmesine basın. Burada Facebook’a kullanıcı verilerinizin gönderilmesini durdurmak için “Share my account info(Hesap Bilgilerimi Paylaş) yazan kutunun seçimini kaldırın.

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Tekno Gaste | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.