Ünlü teknoloji devlerinden Apple’un kablosun kulaklık modellerine eklediği AirPods Max pil tüketimi konusunda kullanıcılarının canını sıkıyor.
Türkiye’de 5.699 TL’lik yüksek bir fiyat etiketine sahip AirPods Max, yurt dışında ise 550 dolar gibi yine yüksek bir etiket ile satılıyor. Geçtiğimiz günlerde pil değişim ücretinin yurt dışında 79 dolar Türkiye’de ise 799 TL olacağı haberini sizlerle paylaşmıştık.
Geçtiğimiz haftalarda kulaklığın nem oluşturduğu ve ürün daha çok sattıkça bu durumun çoğaldığını öğrenmiştik. Bu nemlenme sorununun bazı markaların kulak üstü kulaklarında da olduğu söyleniyor. AirPods Max kulaklığının iç kısmında oluşan bu durumun kulaklığa zarar verebileceği tartışmalara neden oldu. Konu ile ilgili henüz kesin bir bilgi paylaşılmadı. Nem sorununa ek olarak, kullanıcılar kulaklığın pil tüketimi konusundan da şikayetçi olduğu gelen bilgiler arasında. Kulaklık ile gelen bir özellik ile uyku durumuna geçen özel haznesi içinde bile pil kullanımı yavaşlatmak yerine daha da hızlı bitirdiği söyleniyor. Apple’ın konu ile ilgili yakın bir tarihte güncelleme yayınlatıp sorunu çözeceği düşünüyor.
Kulaklık Hakkında Apple’dan Resmi Bir Açıklama Yayınlandı:
Apple Global Pazarlama Sorumlusu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak ““Zahmetsiz kurulumu, inanılmaz ses kalitesi ve ikonik tasarımıyla çok sevilen AirPods, dünyanın en popüler kulaklığı. AirPods Max ile, sihirli AirPods deneyimini yüksek kaliteli ses sunan büyüleyici bir kulak üstü tasarıma getiriyoruz. Özel akustik tasarımla bir araya gelen güçlü H1 çipler ve gelişmiş yazılımlar, AirPods Max’in bilişimsel ses özelliğinden yararlanarak kablosuz ve üstün bir kişisel dinleme deneyimi sunmasına imkan veriyor.” cümlelerini kullandı.