Amnezi nedir, çocukluk anılarımızı neden hatırlamıyoruz? İnsanlar belirli bir yaştan sonra çocuklukta yaşadığı şeyleri hiç hatırlamıyor. Çocukluk amnezisi olarak bilinen bu durum hafıza kaybı ve bellek yitirme gibi de değerlendirilebilir. Peki amnezi nedir? Amnezi bir hastalık mı?
Amnezi nedir? İnsanlar çocukluk anılarını neden hatırlamaz? Belli bir yaştan önce yaşanılan şeyleri insanların hatırlanmaması çocukluk amnezisi olarak biliniyor. Ancak bu durum bir hastalık mı, neden yaşanıyor gibi soruların yanıtı insanlar tarafından merakla araştırılıyor. Annesi nedir sorusunun yanıtı haberimizde…
Amnezi nedir?
Amnezi, bir çeşit hafıza kaybı olarak da biliniyor. Belirli bir yaştan sonra belleğin rahatsız olması yani bozukluğa uğraması durumuna amnezi deniliyor. Organik ya da fonksiyonel nedenlerle amnezi ortaya çıkabiliyor. Bazı maddelerin kullanımı, travma ya da Hastalık nedeniyle beynin hasar görmesi sonucu amnezi yaşanabiliyor.
Çocukluk amnezisi nedir neden olur?
Çocukluk amnezisi, bellek amnezisi olarak da adlandırılan Unutkanlık durumuna deniliyor. Basitçe bu durumu anlatacak olursak yetişkinler 2-4 yaşında yaşadıklarını hatırlamıyor diyebiliriz. Bilimsel araştırmalara göre 7 yaşındayken İnsanlar 2 ve 4 yaş aralığında yaşadığı şeylerin bir kısmını hatırlayabiliyor. Fakat yaş ilerledikçe hatırlama oranı da düşüyor. Yetişkinlik döneminde ise insanlar çocukluk anılarının neredeyse tamamını unutuyor.