Akıllı telefon kullanıcılarının çeşitli alanlarda tasarruf sağlamak için en çok dikkat ettiği durumların başında arka planda çalışan uygulamaları düzenli olarak kapatmak geliyor. Bu işlemle birlikte hem enerji tasarrufu sağladıklarını hem de telefonun kullanım ömrünü uzattıklarını düşünüyorlar. Bu durum hakkında aslında doğru bilinen bazı yanlışların olduğu tespit edildi. Arka plan uygulamalarını kapatmak gerçekten işe yarar bir uygulama mı?
Arka Plan Uygulamaları Şarj Tüketmiyor!
Arka planda çalışan uygulamaların şarj ömrünü azalttığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Mantıken bir uygulamanın arka planda çalışıyor olması şarj tüketen bir durum olmasına rağmen uzun vadede pil ömrünü etkileyecek kadar abartılmasının anlamsız olduğu belirtildi. Pil tüketimi, mobil uygulamanın sürekli olarak arka planda yenileniyor olması ile alakalı olduğu ifade ediliyor.
Arka Planda Çalışan Uygulamalar Neye Sebep Oluyor?
Her akıllı telefon kullanıcısında adeta bir alışkanlık haline gelen arka plan uygulamaların kapatılma özelliği aslında pil ömrünü etkilemiyor. Telefonun RAM kullanımı üzerinde olumlu bir etki yaptığı belirlendi. Eski akıllı telefonlarda düşük RAM gücü olduğu için bu durum kabul edilebilir olarak ifade edilebilirdi ancak şimdilerde herhangi bir etkisinin olmadığı belirtildi.
Arka planda çalışan uygulamalar aslında bilinenin tam aksine kapatırken enerji tasarrufuna değil, enerji tüketimine neden oluyor. Mobil uygulamanın açılması ve sonrasında kapanması için akıllı telefonların harcadığı enerji farkında olmadan enerji tüketimine neden oluyor.