Dünyanın dönüş hızı konusunda yapılan yeni bir çalışma son zamanlarda oldukça dikkat çekici sonuçlarla birlikte yayınlandı. Uluslararası Dünya Rotasyonu ve Referans Sistemleri Servisi tarafından bilim insanlarının bir araya gelerek yapıldığı yeni bir çalışma son derece heyecan yarattı. Dünyanın dönüş hızının normal sürece göre son zamanlarda giderek hızlandığı tespit edildi.
Son 50 yıllık çalışmalara bakıldığı zaman gezegenin daha hızlı bir dönüş hızı gerçekleştirdiği belirlendi. Bu durum günü ve saatleri de etkiliyor. Dönüş hızında meydana gelen artış nedeniyle bir günün artık 24 saatten çok daha kısa olduğuna inanılıyor.
Dünyanın En Kısa Günü Tespit Edildi!
Bilim insanları tarafından günler ve saatler konusunda uzun yıllardır devam eden çalışmalar var. Özellikle 1960 yılından bu yana bilim insanları dünyanın dönüş hızı hakkında çeşitli raporlar tutmaya devam ediyorlar. Son olarak bu tarihlerden itibaren ilk kez bir günün diğerlerinden daha kısa olduğu belirlendi. Bu ise 19 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştı. Araştırmacılar tarafından bir günün 24 saatten 1.4602 milisaniye daha kısa olduğunu açıkladılar.
Daha önce yapılan çalışmalara göre dünyanın dönüş sürecini tamamlaması genel olarak 24 saatten biraz daha uzun sürüyordu. Ancak son yapılan bir çalışma 24 saatten kısa olduğu için önceki çalışmaların tam tersi niteliğinde gerçekleşti. Bilim insanları gerçekleşen bu süreç sonrasında dünyanın zaman ilerleyiş sistemi içerisine saniyenin eklenmesine gerek duyulmadığını açıklandı. Bu süreçte günlerinde bu şekilde devam etmesi haline 24 saatten kısa kabul edilip, zaman çizelgesinde yeni bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.