En önemli teknoloji oluşumlarından biri olan Google yeni bir özelliği kullanıcılarına sundu. Zengin İletişim Servisleri (RCS) adını verdiği yeni mesajlaşma formuyla Google bir mobil veri yahut WI-FI kaynağı olmadan operatör yardımıyla mesaj iletişimini vadediyor. Şu an için beta aşamasında olan bu yenilik neredeyse tüm ülkelerdeki Android kullanıcıları tarafından deneyimlenebiliyor.
Yaklaşık 2 yıl kadar önce temelleri atılan bu proje Google için ölmeye yüz tutan SMS modelini yeniden diriltebilmek demek. Veri tabanı, internet bağlantısı olmadan mesaj atabilme özelliği Google’nin evrensel tabanlı bir mesajlaşma rüyasını gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin de içinde bulunduğu yüzlerce ülke bu beta sürümünü deneyebiliyor sadece operatör kaynaklı sıkıntılardan kaynaklı bazı ülkeler bu beta sürümünden şu an için yararlanamıyor.
Uygulamayı Nasıl Kullanabiliriz?
Beta sürümünü kullanabilmek için Google Play Store’ye girip mesajlar uygulamasına ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra en altta bulunan ‘Beta Programa Katıl’ butonuna dokunun ve daha sonra uygulamayı yüklenin eğer yüklü ise güncelleyiniz.
Bu uygulama ile ilgili en büyük soru işareti Whatsapp’tan vakıf olduğumuz uçtan uca şifreleme sisteminin RCS’de olmamasıydı. Ancak Google son yaptığı açıklamalarla da en yakın zamanda bu özelliğin de RCS’nin bünyesine katılacağını duyurdu. Yani ne Google ne de operatörler bu uygulama üzerinden yapılan yazışmaları okuyamayacak.