Huawei’nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil işletim sistemi HarmonyOS’in geliştirilmesine devam ediliyor. Kısa bir süre önce HarmonyOS 2.0 sürümünü duyuran Huawei şimdi de HarmonyOS Beta sürümünü akıllı telefon modelleri için yayınladı.
Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, Boss Electronics, Joyoung ve Puffin Technology gibi şirketler HarmonyOS’i kullandığını ve 2021 yılında da yeni ortaklıklarla birlikte işletim sisteminin daha çok üründe kullanılacağı açıklandı. Huawei 2021 yılında 40’ın üzerinde markanın 100 milyondan fazla cihazı için HarmonyOS sunmayı planladığını açıkladı. Huawei akıllı telefon modellerinin yanında IoT cihazları, tüketici elektroniği ürünlerinin yanı sıra, otomobillerde bile kullanmak için çalışmalar yürütüyor.
Huawei Enjoy 20 SE Detaylandı
Gücünü 5G destekli MediaTek Dimensity 720 işlemcisinden alacak olan Enjoy 20 SE modeli 6.67 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 20 9 en boy oranına sahip bir ekran ile birlikte gelecek. Delikli ekran tasarımına sahip olacak olan modelin bu ekranının içerisinde ise 16 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera yer alacak.
Arkasında 48 megapiksel ana kamerasının yanında 8 megapiksel ve iki adet 2 megapiksel çözünürlüğünde kameradan oluşan dörtlü kamera kurulumu ile birlikte gelecek olan modelin 22.5 W hızlı şarj desteği olan 5.000 mAh kapasiteli bir bataryadan beslenmesi bekleniyor.