Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırarak can almaya devam ediyor. Salgından en fazla etkilenen ülkelerden birisi de bu süreçte İngiltere olmuştu. Vaka ve ölüm sayılarının arttığı ülkede her geçen gün yeni tedbirler alınıyor. Bu süreçte İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock konu hakkında hem ülkeyi hem de tüm dünyayı yakından ilgilendiren korkutan bir açıklama yaptı.
İngiltere’de yapılan değerlendirmeler sonrasında ülkede SARS-coV 2 virüsünün mutasyona uğradığı ifade edildi. Bununla birlikte pek çok kişide koronavirüse benzer bir hastalığın tespit edildiği ve bu konuda gelen şikayetlerin arttığı belirtildi. Bu hastalığın son zamanlarda özellikle İngiltere’nin güney bölgelerinde ortaya çıktığı konuşulmaya başlandı. Bu konuda yapılan gözlemler sonrasında yeni hastalık Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirildi.
İngiltere’de Koronavirüs Mutasyona mı Uğradı?
Ortaya çıkan tablo pek çok kişi tarafından şimdiden endişe verici olarak değerlendirildi. Bu süreçte İngiltere’de koronavirüs mutasyona mı uğradı? Sorusu gündeme gelmeye başladı. Konu hakkında endişelerin büyümesi üzerine, mutasyona uğramış olan virüsün geliştirilen aşılar üzerinde dirençli olduğu ve son günlerde çok övülen ve umut vaat eden koronavirüs aşısının beklenildiği etkiyi yaratamayacak olma ihtimali tartışmalara neden oldu.
Ortaya atılan iddiaların ardından Birmingham Üniversitesi profesörü Alan McNally konu hakkında açıklamalarda bulundu. Değerlendirmesinde ‘virüsün yeni olup olmadığını anlamak için incelememiz gerekiyor. Bu konuda ortaya atılan komplo teorilerine kulak vermeyin. Endişelenmek için henüz çok erken’ dedi. Virüsün mutasyona uğradığının açıklanmasının ardından İngiltere genelinde yeni önlemler ve kısıtlamalar gündeme getirildi.