Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alan ciddi bir salgın olarak hayatımızın merkezine yerleşti. Bu süreçte 1.5 milyondan fazla kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Aradan geçen bir yılın ardından geliştirilen bazı koronavirüs aşı çalışmaları umut olmaya devam ediyor. Bu süreç içerisinde aşılama çalışmaları bazı ülkelerde başladı.
Ortaya çıkan ve geliştirilen aşıların ciddi oranda hastalıkları önlemek konusunda etkili olduğu ve başarılı sonuçlar verdiği konuşulmaya başlandı. Bu durumda virüsün etkisini bir süre sonra aşılamaların tamamlanması ve kurallara uyulmasının ardından kaybetmesi bekleniyor.
Koronavirüs Aşısı Virüsü Tamamen Bitirecek mi?
Aşı olan insanların virüs bulaştırmayacağı düşünülüyor. Ancak bulaşıcı hastalıklar uzmanları aynı fikirde değiller. Bu süreçte maskenin uzun bir süre daha hayatımızda olması bekleniyor. Pek çok insanın aşılamadan sonra bile maske takmaya devam etmek zorunda olduğu açıklandı. Aşılanan insanlar bulaştırıcı olmaya devam edebilirler ve bu durumun farkında olmayabilirler. Bu durumda maske takmak hala hayati önem taşıyor.
Virüs Burundan Giriyor!
Koronavirüs solunum yolu hastalığı olarak anılmaya devam ediyor. Hızla bulaşan ve solunum yollarından içeri giren virüs kısa sürede ağız olmak üzere akciğerleri ve mideyi etkilemeye devam ediyor. Virüsün ana giriş yollarından birisinin burun olması nedeniyle maske takmanın zorunlu olduğu belirtiliyor.
Koronavirüs aşısı ile hastalığın yayılım hızının yavaşlatılması, virüsün mutasyona uğramadan etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu süreçte maskenin en az bir sene daha hayatımızda bulunması bekleniyor.