Sosyal medya kanunun mecliste kabul edilmesinin hemen ardından sosyal medya devleri için yeni kurallar getirildi. Bu kurallar çerçevesinde Türkiye’de temsilci açma zorunluluğu esas alındı. Yeni kanun çerçevesinde Türkiye’de temsilcilik açmayan şirketler için yapılacak olan düzenleme sonrasında faaliyetlerinin tamamen engellenmesi de söz konusu oldu.
Temsilcilik açmayı reddeden sosyal medya platformları için sırasıyla 10 milyon, sonra ise 30 milyon lira para cezası kesiliyor. Bu büyük cezaların ardından hala temsilcilik açmama konusunda direnen sosyal medya platformları için ise kapatma kararının gelmesi bekleniyor. Bu karar aynı zamanda bant genişliği sınırlaması olarak değerlendiriliyor.
Sosyal Medya Platformlarına Kapatma Kararı!
Son zamanlarda sosyal medya platformları kapanacak mı? sorusu sık sık gündeme gelmeye başladı. Bu konuda hala sosyal medya üzerinden de tartışmalar devam ediyor. Ancak sosyal medya kullanımının giderek yaygın hale geldiği bu süreçte pek çok iş kolu da sosyal medya üzerinden yapılmaya başlandı. Herhangi bir sosyal medya kapatma kararının bu süreçte büyük yankı uyandıracağı tahmin ediliyor.
Hukukçular arasında da bu durum çeşitli fikir ayrılıklarına neden oldu. Para cezası aşaması, reklam kısıtlamaları ve son olarak bant genişliği sınırlandırmasının ortaya çıkması çeşitli tartışmalara neden oldu. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi en çok kullanılan sosyal medya platformlarını da etkilemesi bekleniyor. Bu durumda işlerin ciddiye binmesi halinde sosyal medya platformları kapanabilir.