Tam kapanmada inşaat sektörü çalışacak mı? inşaat sektörü yasaklardan muaf mı? Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de 29 Nisan saat 19.00’da başlayacak ve 17 Mayıs saat 05.00’e kadar devam edecek olan tam kapanma konusunda araştırmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tam kapanma genelgesinde inşaat sektörü ile ilgili birtakım ayrıntılar da yer alıyor. Peki tam kapanmada inşaatlar çalışacak mı? İnşaat sektörü yasaktan muaf mı? İnşaat işçileri tam kapanmada çalışabilir mi?
Sokağa çıkma yasağında inşaat işçileri çalışabilir mi? Türkiye’de 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan kesintisiz sokağa çıkma yasağında inşaat sektörünün durumu merak ediliyor. Tam kapanmadan muaf olan sektörler İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Tam kapanma genelgesi ile birlikte netleşti. Peki tam kapanmada inşaat sektörü muaf mı? Sokağa çıkma yasağında inşaatlar çalışacak mı?
İnşaat sektörü yasaktan muaf mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısı sonrasında tam kapanma ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Gece saatlerinde ise İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma tedbirleri genelgesi yayınlandı ve 81 il valiliğine gönderildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler listesinde üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar da yer aldı. Yani genelgeye göre inşaat sektörü yasaktan muaf tutuldu.
Sokağa çıkma yasağında inşaat işçileri çalışacak mı?
Yani İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre inşaat işçileri sokağa çıkma yasağında çalışmaya devam edecek.