Telefon şarj oluyor ama kapanıyor sorunu genel olarak her kullanıcının başına gelebiliyor. Akıllı telefonların bünyesinde gerçekleşen ana problemler her zaman batarya ve pillerden kaynaklı gerçekleşiyor. Buna bağlı olarak da telefon kullanıcıları telefonlarını şarj etseler dahi kapandığı konusunda şikâyetlerini bildiriyor.
Günümüzde her iş akıllı telefonlar sayesinde gerçekleştirildiğinden dolayı belirli bir zaman sonra problemler kaçınılmaz oluyor. Elbette telefon kontrolleri ve kullanım titizliği bu olayları her zaman etkiliyor. Fakat bazı durumlar ne yazık ki kontrol dışı gerçekleşebiliyor. Daha iyi açıklamak adına telefon şarj oluyor ama kapanıyor konusunu yakından inceleyelim.
Telefon Şarj Oluyor Ama Kapanıyor Problemi Neden Gerçekleşiyor?
Telefonlar yeterince şarj olsa bile çeşitli türden kapanma sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumla karşılaşıldığında sebebini anlamak oldukça kolaydır. Cep telefonunun böyle bir durumu yaşaması şarj yüzdesinin doğru hesaplayamadığından kaynaklıdır.
Cep telefonu bataryalarında genellikle lityum iyon türünden piller yer alıyor. Bu tarz pillerin doluluk oranları özel bir matematik formülü bünyesinde hesaplanma görüyor. Telefon şarj oluyor ama açılmıyor gibi problemlerde, bu pillerin zamanla performans düşüklüğü yaşamasından ve yaşlanmalarından dolayı oluşuyor.
Telefon şarjı tam dolu olarak gözükse bile ani bir şekilde seyreden kapanma olayları da söz konusu olabiliyor. Böyle bir problemin çözülmesi adına telefonu yetkili servise götürerek batarya değişimi yaptırılabilir. Diğer bir yöntem ise yeni bir cep telefonu alınarak, telefon şarj oluyor ama kapanıyor problemi kökten halledilebilir.
Telefonlar Kaç Saat İçerisinde Şarj Olurlar?
İlk kez alınan telefonların şarj süresine bakıldığında 8-12 saat olarak belirlendiği biliniyor. Fakat telefonların bataryalarında yer alan lityum iyon pillerin tam olarak dolması adına 2 veya 4 saat yeterli olabiliyor. Ayrıca hızlı şarj destekli adaptörler sayesinde bahsedilen süreler 1 saate kadar düşebiliyor.
Telefon şarj seviyesinin %25 veya %30 civarına gelmesinden sonra şarj işleminin yapılması, telefon sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Böylece batarya ömrü daha da uzayarak problemlerin yaşanmasının önüne bir nebze geçilebilecektir.
Telefon Şarj İşlemleri Hakkında Önemli Bilgiler!
Sizler için cep telefonu şarj oluyor ama kapanıyor problemi hakkında detaylı bilgileri açıkladık. Burada ise cep telefonlarının şarj edilmesi konusunda sizler için önemli bilgileri sunacağız. Bu bilgiler doğrultusunda daha sağlıklı şekilde şarj işlemi yerine getirilebilecektir. Şimdi buyurun hep birlikte bu önemli bilgileri yakından takip edelim.
1- Cep Telefonları Şarj Esnasında Rahatlıkla Kullanılabilir!
Cep telefonu şarj olurken kullanılmaz denilenin aksine rahat bir şekilde kullanım gerçekleştirilebiliyor. Bu durumun telefon için hiçbir türden zararı bulunmuyor. Fakat telefon şarj edilirken mutlaka orijinal olan şarj aletinin kullanılması konusunda dikkat edilmesi gerekiyor.
Hayatımızda yer alan pek çok cep telefonu sisteminde elektrik kaçağı ya da kısa devre durumuna karşı güvenlik olarak çeşitli devreler mevcuttur. Üstelik telefon sistemi içerisinde batarya dolduğu esnada şarjı sonlandıran yazılımları bulunuyor. Böylece gece yatmadan evvel rahat bir şekilde cep telefonu şarj konumunda bırakılabilir.
2- Cep Telefonunu İlk Kez Kullanırken Tam Şarja İhtiyaç Gerekmiyor!
Yeni akıllı telefonlar ilk kullanımlarında artık eski telefonlar gibi tam olarak şarj edilmeye ihtiyaç duymazlar. Çünkü akıllı telefonların pek çoğunda önceden bahsetmiş olduğumuz lityum iyon karakterli piller bulunuyor. Buna bağlı olarak ilk kullanım için tamamen şarj doldurma işlemi yapılmayabilir.
3- Konum Servisleri Pil Tüketimini Fazladan Gerçekleştirmiyor!
Gelen olarak telefon kullanıcıları konum servislerinin hızlı bir şekilde pil tüketimini gerçekleştirdiğini düşünüyorlar. Elbette bu servis pil durumunu az da olsa etkilediği gerçektir. Fakat konum servislerine bakıldığından sanıldığı türden etkilediği doğru değildir. Bu tür servisler herhangi bir uygulama gibi pil tüketimini gerçekleştiriyor.
Ayrıca cep telefonlarının devamlı açık bir şekilde tutulması ile batarya performansı negatif yönden etkilenebiliyor. Böyle bir etkilenme sonucunda cep telefonu şarj oluyor ama kapanıyor gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Sürekli bir şekilde cep telefonunu açık tutan kişiler telefon sağlığı açısından mutlaka bu durumdan vazgeçmeliler.