Ülkemizde de büyük bir kesim tarafından kullanılan Twitter, geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti’nin belirlediği temsilci bulundurma kararına uymadığı için Türkiye merkezli reklamlar veremiyor.
Twitter cephesi, kendilerine örnek olarak FaceBook’u seçiyor gibi gözüküyor zira tanıttığı ve tanıtacağı çoğu özellik FaceBook’ta uygulanıyor. Gün itibari ile güvenilir bir kaynağın yaptığı habere göre sosyal medya devi yeni bir alışveriş deneyimi üzerinde çalışıyor. Mat Navarra’nı yaptığı habere göre şirket bir tweet ile paylaşılan ürün hakkında çok daha detaylı bilgilerin bulunduğu bir ara yüzü gösterecek. Bu detaylı ara yüz içerisinde kullanıcıları büyük bir “satın al” tuşu bekleyecek. Paylaşılan tweet ile görselleri de paylaşılan bu yeni özellik sayesinde Twitter kullanıcılarına farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Şu an test aşamasında olan bu yeni alışveriş özelliğinin ilerleyen günlerde değişebileceği de ihtimaller dahilinde.
Twitter is experimenting with new shopping features 🛍
A NEW Twitter Card being tested for tweets containing links to product pages on a shop's website
New-style Twitter Shopping Card shows
– Product name
– Shop name
– Product price
– 'Shop' button<-Old | New->
ht @YasserM86 pic.twitter.com/8q5xLbbH2m
— 🟣 Matt Navarra (@MattNavarra) March 2, 2021
Ayrıca Twitter’ı Büyük Bir Ceza Bekliyor!
Daha önce de haberlerini yaptığımız gibi gün içerisinde bir milyondan fazla trafiği olan sosyal medya siteleri ülkemizde temsilci atamak zorunda. Bu temsilci atamalarını yapmayan şirketlere büyük maddi cezalar verildi. Temsilci atamayan şirketlerin cezaların toplamı 40 milyon TL’ye ulaştı.
Twitter en son reklam yasağı uygulamasına başlatıldı. Türkiye’ye vergi vermek zorunda olan bu sosyal medya siteleri reklam yayınlama yasağına çarptırıldı. Son zamanlar Türkiye siyasetçileri ile gündeme gelen Twitter, henüz Türkiye’ye temsilci atamamış durumda. Süreç bundan sonra nasıl işleyecek? Reklam yasağı süresi sonrasında yine temsilci atamayan şirketlerin günlük bant genişliği kısıtlanacak. İlk olarak nisan ayı itibari ile uygulanmaya başlanacak olan bu kısıtlama yüzde 50 olarak başlayacak. Bu kısıtlamaya rağmen yine temsilci atanmaması halinde bant kısıtlaması mayıs ayında yüzde 90’a çıkarılacak. Yüzde 90’a varan kısıtlama sonra Twitter adeta kullanılamaz hale gelecek. Twitter’in Türkiye ile bu anlaşmayı yapıp yapmayacağını ilerleyen süreç içerisinde göreceğiz.