Türkiye’nin yeni sosyal medya yasasına göre günlük trafiği yüksek olan sosyal medya siteleri ülkemizde temsilci bulundurmak zorunda. İşte bu karar sonrasın FaceBook gibi şirketler atama yaparken Twitter yapmamıştı. Geçtiğimiz haftalarda atama süresi dolduğu için Twitter’a reklam yasağı uygulanmıştı. Bu atama süreci daha da uzarsa ilk olarak trafik bant genişliği daraltılarak büyük para cezalarına çarptırılacaktı. Fakat atama konusunda geç kalan Twitter sonunda temsilci atadı.
Konu ile ilgili ilk açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından geldi. Sayan, ““Artık Twitter da Türkiye’de temsilci bulunduracak! Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Twitter da temsilci atayacağını bildirdi.” açıklamasında bulundu. Twitter temsilci ataması yapmasaydı ilk olarak %50’lik bant kısıtlaması uygulanacaktı. Süre içerisinde atama yapmamaya devam eden sitelere %90’a kadar bant kısıtlamaları uygulanacaktı.
Twitter, Türkiye’de Devlete Bağlı Hesapları Belirleyecek!
Popüler sosyal medya şirketi olan Twitter, geçtiğimiz yılın sonuna doğru devlete bağlı hesapları ve medya kuruluşlarını etiketleme özelliğini sunmuştu. Twitter bu özelliği yeni ülkelerde de kullanıma sunuyor.
Bu özellik sayesinde kullanıcıların takip edilen hesapları daha iyi tanıtmayı hedefleyen Twitter, bu özelliğini yurt dışı ile ilişkili hesaplarda aktif bir şekilde kullanmakta. Bu etiketleme özelliğinin Türkiye’ye de geleceği paylaşıldı. HaberTürk’ün yaptığı bir habere göre 17 Şubat tarihi ile Türkiye konumlu “devlet ile bağlantılı hesaplara” devlete bağlı bir hesap ibaresi gelecek. Bu uyarının devlet başkanı, bakanlıklar ve kurumsal oluşumlar, büyükelçilikler, resmi sözcüler ve önemli diplomatların doğrulanmış hesaplarının ekleneceği düşünülüyor. Ayrıca Sputnik Türkiye hesabında görmeye alışkın olduğumuz “Rusya devleti ile bağlantılı hesap” etiketinin de Türkiye’de TRT’de olacağı tahmin ediliyor.